Dirigent Philippe Souvagie

Aan het Muziekconservatorium in Gent behaalde Philippe Souvagie eerste prijzen voor slagwerk, zang (o.a. bij Lucienne Van Deyck, Zeger Vandesteene, Louis Devos) en kamermuziek. Aan het Lemmensinstituut in Leuven behaalde hij later nog een ‘masterdiploma’ zang. Koordirectie volgde hij bij Laszlo Heltay en Johan Duyck aan de ‘Darlington Summer School’ (GB).

Philippe Souvagie zingt al 40 jaar als professioneel in het Vlaamse Radiokoor(vroegere BRT Omroepkoor) waar gedurende 15 jaar zijn eerste mentor/chef-dirigent Vic Nees was. Nadien zong hij met talloze vooraanstaande dirigenten zoals o.a. Johan Duyck, Eric Ericson, Bo Holten en meer recent met Hervé Niquet, Stephen Layton, Eric Whitacre, Barbara Hannigan… Allen grootmeesters in de (koor)zang.

Zowel in koor, in ensemble (Malufi Singers en Psallentes) als solo mocht hij bijzondere artistieke hoogtepunten meemaken, vaak in ‘grootse’ muziektempels zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het Théatre des Champs-Elysées en de Philharmonie in Parijs.

Muziek en zingen is zijn leven en dat geeft hij graag door aan zijn zangleerlingen van muziekacademie ‘Ter Beuken’ en aan zijn vrienden van het Aalsterse Mannenkoor Kratzfuss.